2008-10-08 17:53:57• hírek • Parajdi Andrea

Városi tulajdonba került

A kormány a napokban módosított a mozitörvényen, amelynek értelmében a Romaniafilm által működtetett, állami tulajdonban lévő mozik átkerülhetnek a helyi önkormányzatok tulajdonába. Ez az intézkedés lehetővé teszi, hogy a Luceafarul mozi a város irányítása alatt működjön.

Régóta vitatott téma a Romaniafilm vállalat tulajdonában lévő mozik helyzete, ugyanis a cég évek óta nem működik gazdaságosan, így országszerte amortizálódnak az értékes épületek. A mostani törvénymódosítás értelmében Szatmárnémeti Önkormányzata jogilag átveheti a Luceafarul mozit, így idővel annak rendbetétele is megvalósulhat. A városban lévő Victoria, és Popular mozikra nem vonatkozik az új rendelet, ugyanis míg az előbbit koncesszióba adták, utóbbinak még tisztázatlan a jogi helyzete.

Korábban a város a Luceafarul mozi helyén képzelte el a G.M. Zamfirescu Kultúrház további működtetését, ugyanis annak jelenlegi épületét vissza kell szolgáltatni a tulajdonosának. Akkor a helyi közigazgatás nem tudta megszerezni az épületet a Romaniafilm vállalattól. - Annak ellenére, hogy most már mi dönthetünk a Luceafarul mozi helyzetéről, mégsem változtatunk azon a határozatunkon, hogy a G.M. Zamfirescu Kultúrház a Szakszervezetek Művelődési Házában rendezi be új székhelyét. Mindkét értékes épületre ráfér a renoválás, amelyet idővel megpróbálunk felvállalni - nyilatkozta Ilyés Gyula polgármester.

A polgármester azt is hozzátette, ha a törvény úgy rendelkezik, hogy az átadott épületekben a városnak kötelezően mozit kell üzemeltetni, amennyiben lesz rá igény ennek a lehetőségét is kialakítják. - Elsődleges cél, hogy szerkezetileg biztonságossá alakítsuk a mozi épületét, azért, hogy a hatalmas előadóteremben, közösségi érdekeket szolgálva különböző programokat szervezhessünk - szögezte le Ilyés.

 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: